Technoshaman


Technoshaman

[img id=”11309″ width=”920″ height=”400″]
Et glimt af teknosfæren set fra en digital sanseforstærkende maske

Spilbaseret teater der involverer publikum i interaktive udfordringer, hvor indsats og bidrag belønnes. En aktiv måde at opleve teater på. Hvor oplevelsen er legende og inddragende. Der er ingen publikumspladser. Der er kun et rum, hvor publikum og skuespiller sammen spiller forestillingen. Det er spilteater, totalteater og fortælleteater på én og samme tid. Det er sanseligt, skabende og æstetisk.

En ceremoniel oplevelse om hos en technoshaman der invitere til opdagelse af en ny omverden – The Techno Umwelt. Her må publikum aktivere forestillingen for at få adgang til et nyt verdensbillede. En kamp for adgang til en ny sandhed og dyb erkendelse af virkeligheden. Om digital naturtro og overnaturlige teknologi kræfter.

En deltagerinvolverende interaktiv iscenesættelse om teknologisk transformation og bevidsthedsudvidelse.

Mennesket har gennem verdenshistorien udviklet sig i takt med naturen. Naturforbindelse er grundlæggende og essentiel, men det moderne bymenneske lever i stadig større distance til den utæmmede natur. Men en ny natur er vokset ud af menneskets forsøg på at designe og kontrollere den. En natur som har den samme vildskab og uforudsigelige hyperkompleksitet, som vi kender fra biosfæren. Vi oplever i dag fremkomsten af teknosfæren. En sfære af interaktiv teknologi, data-netværk, ledninger, sensorer, mobile computere, radiofrekvenser og digitale signaler. Gennem den kan mennesket få adgang til lag af virkeligheden, som ikke før har været mulige at erfare for mennesket.

Disse tekno-lag rummer mysterier og hemmeligheder som til stadighed står i det uvisse. De kalder på at blive åbenbaret for menneskeheden.

Den deltagerinvolverende interaktive iscenesættelse er centreret omkring en shamanistisk karakter, der inviterer deltagerne ind i tekno-sprituelle ritualer. I ritualerne bliver deltagerne konfronteret med ‘åbenbaringer’ fra teknosfæren gennem digitalt forstærkede sanseerfaringer kanaliseret gennem mikro-computerer med sensorer, virtual reality, projektioner, conductive ink, fjernbetjeninger, mekaniske stimuleringer, hjerneskannere og andre nye interaktive teknologier. Målet er at deltagerne opnår en højere bevidsthed gennem ekstatisk tekno-trance og afslappende digital-fordybelse.

Baseret på videnskabelige studier som Next Nature, bogen ‘Techgnosis’ og designeren Neri Oxman.

Skærmbillede 2016-05-13 00.35.42

Ray-Tracing-in-Urban-Environment

New York City Manhattan midtown aerial panorama view with skyscrapers and central park in the day.

[img id=”11295″ width=”300″ height=”300″][img id=”11294″ width=”300″ height=”300″][img id=”11296″ width=”300″ height=”300″]

9152157bfcd46d9eb71768d15e218fa5

visualize-wifi-signal-weak-spots-strength
Inspiration
Transhumanism
Transhumanism

Transhumanist FAQ

Augmented Reality vs. Augmented Senses: Can We Control Our Senses?
http://www.hubba.com/augmented-reality-vs-augmented-senses-can-we-control-our-senses

SixthSense: A Wearable, Gestural Interface to Augment Our World | MIT Media Lab
http://www.media.mit.edu/research/highlights/sixthsense-wearable-gestural-interface-augment-our-world

Augmented Human Lab
http://asg.sutd.edu.sg/home

Jason Silva
To Be Human Is To Be Transhuman

We Are Already Cyborgs

Artist
Stelarc

Alternate Anatomical Architectures

Neri Oxman

Nature
Next Nature
http://www.nextnature.net/about/

The Autonomic Nervous System and the Hypothalamus
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwje68D00NXMAhWD2ywKHcKKAXAQFggjMAE&url=http%3A%2F%2Fmcb.berkeley.edu%2Fcourses%2Fmcb160%2FFall2005Slides%2FWk12F_111805.pdf&usg=AFQjCNEbuxWOL0izHU7t_yvI31jHbUrEFQ&sig2=9zHQgsAej_IdoZUsyXwuYA
PDF download

Cases
CIID cases

Paper Oracle

Augmented Ears

MicroTourism