Oplevelseslaboratorium


[portfolio_slideshow id=3710 random=true]

Obtentus er et oplevelseslaboratorium for leg, spil og interaktiv kunst med udgangspunkt i deltageren. Obtentus benytter spildesign, oplevelsesdesign og interaktionsdesign til at afsøge nye former for oplevelsesstrukturer og skabe involverende totaloplevelser.

Med Jakob la Cour som kunstnerisk leder udforsker Obtentus de transformerende aspekter ved legende oplevelsesprocessor. Dette skaber hybride oplevelsesværker som bevæger sig på tværs af medieplatforme og sindstilstande.

Oplevelserne handler først og fremmest om dem som det foregår i – deltagerne, publikum, kunderne, brugerne! Vi er opmærksomme på den oplevelsesproces et menneske bliver ført igennem – det er heri vores kunstneriske afsøgningen har sit hovedfokus. Hvordan føles det? Hvornår sker hvad og hvorfor? Hvad er det for en verden vores deltagere lever i og hvilke kontaktpunkter har vi til rådighed? Nogle gange er det i et fysisk møde, andre gange gennem digitale platforme og ofte i krydsfeltet herimellem.

Obtentus har designværksted og laboratorium i København og er en del af KPH (Københavns Projekthus).

Obtentus er et latinsk navneord der betyder ‘forklædning’ eller ‘slør’. Obtentus grafiske symbol er et kryds bestående af en nøgle og et forstørrelsesglas. Forstørrelsesglasset repræsenterer vores undersøgende og udforskende tilgang. Nøglen referer til muligheder der åbnes, adgang der gives, hemmeligheder der holdes og frihed der opnås gennem Obtentus oplevelserne.

[img id=”3684″ width=”200″ align=”left”] Obtentus Laboratorium
Enghavevej 80 C, 3 sal
2450 København
E: post@obtentus.com
W: www.obtentus.com

CVR-nr. 28072570

Find vej med transportguide på kort:
http://bit.ly/OBTENTUS-KPH-guide

Kontaktperson
Jakob la Cour, kunstnerisk leder
M: + 45 2186 2132
E: jlc@obtentus.com


[img id=”3848″ width=”700″ ] Arbejdesmetoden er tværfaglig og benytter en videnskabelig designtilgang med kunstneriske processor. I arbejdet bevæger vi os fra det betragtende, undersøgende, indsamlende og researchende til det kreativt udviklende og kunstnerisk skabende.

Oplevelsernes struktur tager afsæt i dramatisk iscenesættelse, rollespilsinteraktion, computerspilsdynamikker og simulationsøvelser, herved præsenteres interaktive og involverende værker der undersøger universelle emner indenfor bevægelse, sundhed, kunst og kultur.

Vi leverer legeforløb, involverende scenekunst og kulturoplevelser. Vi laver formulering og visualisering af koncepter og præsentationer. Vi står for projektstyring, PR, dokumentation og evaluering. Vi har ekspertise i spildesign, immersionsteater, iscenesættelse, transmedial historiefortælling, interaktive medier, publikumsinvolvering og legende byudvikling.

Vi deler jævnligt viden og know-how med organisationer gennem konsultation, workshops og foredrag.

Praktik
Obtentus er altid åben for talentfulde mennesker fra teater, spil, event, medie og andre kreative brancher til at indgå i vores team. Læs mere om praktik i Obtentus Laboratorium her:
http://obtentus.com/praktik/

Kunder og partnere
Statens Scenekunstskole
Dansk Film Institut
Experimentarium
Metropolis
CPH:DOX
Københavns Kommune
Zürich University of the Arts
AFUK
Athens Plaython
Solmukohta
Let’s Play Poznan
Invisible Playground
w00t
OZMA GAMES
Nordic Game
ITU
KulturSyd
MEDEA Malmö University
Fiction Pimps
Vesterbro Bykirke
Frederiksberg Gymnasium


[img id=”3822″ width=”700″ ] Kunstnerisk leder Jakob la Cour er designer og underviser med speciale i leg og oplevelser. Kandidatuddannet fra Danmarks Designskole i 2011 og forretningsdrivende siden 2005. Jakob underviser nationalt og internationalt i kommunale, private og kulturelle sammenhænge om emnerne kreativitet, leg, interaktion og deltageroplevelse. Han har endvidere en flerårig baggrund som teater-underviser, instruktør og professionel skuespiller. Jakob har produceret og designet 25+ involverende kulturoplevelser i samarbejde med store og små aktører. Jakob’s mission er at åbne op for en legende tilgang til livet.

Kontakt

Jakob la Cour
M: + 45 2186 2132
E: jlc@obtentus.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/lacour

CV

Uddannelse
2009-2011: Master, Game & Interaction design, The Royal Danish School of Design, Copenhagen
2005-2008: Bachelor, Experience design & Visual Communication, The Danish Design School, Copenhagen

Erfaring
2009-present: Artistic Director, Obtentus Laboratorium, Copenhagen
2008: Communication designer, Zentropa Interaction, Copenhagen
2005-2011: Lead Designer, innováre®, Copenhagen
2004-2006: Performance Art Teacher, Esajasskolen, Copenhagen

Sprog
Danish (Native)
English (Fluent)
Swahili (Moderate)Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.